Autor: CSS 6 Bucuresti Publicat la: 05 Mar 2019 05:28 Categorii: Baschet


Olimpiada liceelor la css 6


Olimpiada Liceelor McDonald's şi-a aflat câştigătorii la baschet feminin şi masculin. MVP-urile turneului vor să ajungă în SUA. 

Olimpiada Liceelor McDonald’s 2019 şi-a desemnat campionii la baschet feminin şi masculin. Finalele s-au disputat duminică, la Clubul Sportiv Şcolar nr. 6.

Finala mare feminină s-a jucat între Colegiul Naţional Xenopol şi Colegiul Naţional Elena Cuza. Primele s-au impus cu 86-45. În întrecerea masculină, locul 1 a fost disputat între Colegiul Naţional Spiru Haret şi Colegiul Naţional Alexandru Ioan Cuza. ”Spiriştii” s-au clasat pe prima poziţie a podiumului, după 79-40.

MVP-urile visează să facă furori în SUA

La băieţi, Matei Bălteanu (18 ani) a fost desemnat cel mai bun jucător al competiţiei. A început deja ascensiunea spre marele vis. Evoluează la CSU Voluntari, în prima ligă. ”Sunt un jucător polivalent. Joc în prima ligă de seniori şi vreau să ajung cu echipa mea în play-off. Am început baschetul întâmplător, la 11 ani. Căutam un un sport pe care să îl practic şi am făcut mai multe. Am fost şi la fotbal, şi la tenis, am luat toate sporturile la rând şi am dat peste baschet. Mi-a plăcut şi am rămas aici.

Jucătorul preferat din NBA este LeBron James”.

La fete, Rafaela Stanciu (15 ani) a primit titlul de MVP, dar s-a obişnuit deja cu premiile individuale. Cel mai important a fost câştigat la Campionatul Naţional U16. ”A fost foarte emoţionantă finală, dar am jucat de plăcere şi asta e cel mai important. Titlul de MVP este unul dintre cele mai importante pentru mine de până acum, dar cel mai mult ţin la cel obţinut la Campionatul Naţional de U16, când am fost desemnată cea mai bună recuperatoare.

Am început la 7 ani şi jumătate baschetul. A venit cineva la şcoală, ne-a făcut propunerea să încercăm şi mă bucur că am luat această decizie. Visul meu e să plec în SUA la o echipă mare de baschet

Olimpiada Liceelor este un eveniment sportiv la nivel naţional, adresat atât fetelor, cât şi băieţilor pasionaţi de fotbal, baschet, volei, handbal şi tenis de masă.

În cadrul acestei competiţii vor participa peste 5.600 de liceeni iubitori ai sportului, din 88 de licee. Premiile cu care aceştia sunt răsplătiţi pentru efortul depus în cadrul Olimpiadei sunt de peste 70.000 lei, cele mai mari dintr-o competiţia sportivă adresată tinerilor, alături de experienţa practicării sportului într-o competiţie majoră. Perioada în care se desfăşoară aceasta este de nouă luni, între octombrie 2018 - mai 2019.

Accesul pentru a vedea competiţiile sportive este gratuit şi permis tuturor.

Prin Olimpiada Liceelor McDonald’s, compania îi încurajează pe liceeni să fie încrezători în propriile forţe şi să conştientizeze importanţa sportului în viaţa lor, având ca scop oferirea unui cadru organizat în care tinerii să fie implicaţi în activităţi fizice. Astfel, McDonald’s le oferă oportunitatea de a se afirma într-o competiţie majoră, alături de colegi la fel de talentaţi şi motivaţi. Olimpiada Liceelor McDonald's este cea mai mare competiţie adresată liceelor din România la nivel de echipe, sporturi şi premii oferite.

Olimpiada Liceelor este organizată de McDonald’s România cu sprijinul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.